Market Denetimleri Devam Ediyor

Market Denetimleri Devam Ediyor

17 Ağustos 2021

Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, market denetimlerinde son kullanım tarihi geçmiş gıda ürünlerine imha edilmek üzere el koydu. Halk sağlığını ön planda tutan Çankırı Zabıtası, son kullanım tarihi geçmiş, bozulmuş ve gıda olarak tüketilemeyecek durumda olan ürünlerin satışına devam eden esnafa cezai işlem uyguladı.

Çankırı’da halk sağlığı için denetimler aralıksız sürüyor. Pandemi süreci ile birlikte denetim sayısını arttıran Zabıta ekipleri ürün etiketi, etiket ve barkod okumalarındaki tutarlılık, ürün gramajları, hijyen ve temizlik konularında göz açtırmıyor. Gıda ürünleri satan işletmeler, sık sık denetimden geçiriliyor. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, şehir merkezinde market denetimlerinin devam ettiğini belirterek “Kurallara uygun bir şekilde satış yapan ve müşterilerinin sağlığını düşünerek hareket eden tüm esnaf kardeşlerimi tebrik ediyor ve bol kazançlar diliyorum.” dedi.