Çankırı Belediyesinin Evde Temizlik Hizmeti Hayat Kolaylaştırıyor

Geri

Çankırı Belediyesinin Evde Temizlik Hizmeti Hayat Kolaylaştırıyor

2 Mayıs 2024

 

Çankırı Belediyesi tarafından yürütülen “Evde Temizlik Hizmeti”  vatandaşlar tarafından takdir ile karşılanıyor. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Hizmet Birimi bünyesinde yürütülen evde temizlik hizmeti, kendi işini göremeyen vatandaşların yardımına koşuyor.

Çankırı Belediyesinin şehir merkezinde yaşayan 65 yaş ve üstü, engelli raporu olan veya ihtiyaç sahibi, kendi işini tek başına göremeyen, kimsesiz veya sürekli ilgilenebilecek yakınları olmayan vatandaşlara yönelik başlattığı evde temizlik hizmetinden bir yılda 309 kişi faydalandı.

 

Başvurular, Belediyenin 7. katında bulunan Sosyal Hizmet Birimine yapılıyor. Zabıta ekiplerince inceleme yapılıp verilen beyanlar teyit ediliyor. Evin durumuna göre temizlik periyodu belirleniyor. Hangi gün temizlik yapılacağı bir gün öncesinden kişiye bildiriliyor. Rutin temizliğin yanı sıra üç ayda bir cam temizliği, perdelerin yıkanması gibi işlerle daha detaylı temizlik de yapılıyor. Temizlik malzemeleri, araç ve gereçler başvuru sahibi tarafından temin ediliyor. Dört farklı ekip, günlük iki ev olmak üzere toplam sekiz ev temizliyor. Temizlik periyodları hizmetten faydalanan kişilerin özel durumlarına göre belirleniyor.

 

 

Ulu Çınarlar ile Sosyal Hayata Katılım Projesi Uygulamada

 

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, evde temizlik hizmetinin 65 yaş üstü ve refakatçisi bulunmayan yaşlılara kuaför ve berber hizmeti, hastaneden randevu alımı, hastane randevusuna giderken refakatçi desteği, banka, market, pazar ve eczane işlemlerini yapabilmek için ulaşım desteği, evde tansiyon ve şeker ölçümü, talep halinde psikolojik destek hizmeti, yemek yapmakta zorlanan büyükler için Ramazan ayında sıcak yemek dağıtımı ile sosyal faaliyetler kapsamında ise bazı kurslar ve dijital hayata uyum konferanslarını da kapsayan ve Çankırı Belediyesi tarafından YADES kapsamında hayata geçirilen "Ulu Çınarlar ile Sosyal Hayata Katılım Projesi" içerinde yer aldığını söyledi.

 

Başkan Esen, “Vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için gayret bizden takdir vatandaşlarımızdan.” dedi.