Çocuklar Doğal Afetler Hakkında Bilgi Aldı

Çocuklar Doğal Afetler Hakkında Bilgi Aldı

7 Mart 2022

Çankırı Belediyesi, Deprem Haftası’nda çocukları bilgilendirdi. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Çocuk Meclisi üyeleri, İl Afet Acil Durum Müdürlüğünü ziyaret etti.

Çocuklar, doğal afetler ile ilgili bilgileri yerinde aldı. Belediye Çocuk Meclisi üyeleri, acil durumlarda neler yapmaları gerektikleri hakkında AFAD yetkililerinden bilgi aldı. Arama ve kurtarma ekipmanlarını da inceleyen çocuklar, 112 Acil Çağrı Merkezinin işleyişi hakkında da bilgilendirildi.

Deprem Haftası dolayısı ile çocuklara bilgilendirme gezisi düzenlediklerini belirten Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Şehrimiz maalesef deprem kuşağında olan iller arasında. Bu konuda çocuklarımızın bilinçlenmesi, acil durumlarda nasıl hareket edeceklerini bilmeleri hayati önem taşıyor.” dedi.