Çevre Bilinci Etkinlikler ile Pekiştirildi

Çevre Bilinci Etkinlikler ile Pekiştirildi

5 Haziran 2023

Çankırı Belediyesi, 5 Haziran Çevre Günü’nü çeşitli etkinlikler ile kutladı. Belediye Çocuk Meclisi üyeleri, Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nda aldıkları kararlar doğrultusunda TEMA Vakfı iş birliği ile seminer düzenledi. Belediye Sosyal Tesis’te gerçekleştirilen program sonunda katılımcılara fidan dağıtıldı.

Çevre Günü dolayısı ile okullarda bilgilendirme de yapıldı.  Belediyenin de son kullanıcısı olduğu AB IPA Hibe Projelerinin görünürlük etkinlikleri kapsamında Çankırı’ya yönelik bilinç oluşturma ve bilgilendirme çalışması gerçekleştirildi.  Bu kapsamda vatandaşlara ve öğrencilere insan sağlığı, çevreyi koruma, atık suyu azaltma, atık yağların geri dönüşüme kazandırılması ve doğa insan ilişkisi konularında bilgi verilirken kamu kurum ve kuruluşlara da afişler de asıldı.