Çankırı İtfaiyesi 2018 Yılını Başarılı Bir Şekilde Kapattı

Çankırı İtfaiyesi 2018 Yılını Başarılı Bir Şekilde Kapattı

9 Ocak 2019

Modern donanımlara sahip araçları ve deneyimli personelleri ile olası afet ve yangınlara karşı hazır bulunan Çankırı İtfaiyesi başarılı bir yıl geçirdi. 9’u ilçe ve köy yangını olmak üzere toplamda 187 yangına başarılı bir şekilde müdahale eden itfaiye erleri,  21 adet trafik kazası ile 87 adet kurtarma olayında da etkin rol oynadı. Toplam 309 yangın ve olaya müdahale eden itfaiye erleri, 28 konutun baca temizliğini de gerçekleştirdi.

Çankırı İtfaiyesi, 2018 model 13 tonluk su ikmal tankeri ile Ford Courıer öncü aracı da filosuna dâhil ederek araç ve iş makinesi sayısını 11’e yükseltti. Açıklamada; teorik ve uygulamalı hizmet içi eğitimlerin yanı sıra itfaiye teşkilatının kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik düzenlediği yangın söndürme, kurtarma ve afet eğitimleri ile halkı bilinçlendirdikleri de yer aldı. Belediye Başkanı Hüseyin Boz, Çankırı İtfaiyesi’ndeki takım ruhunun başarılı çalışmaların kaynağı olduğunu ifade ederek vatandaşların huzur ve güvenliği için 7/24 hazır beklediklerini kaydetti.