Çankırı Belediyespor Güreşçisinden Türkiye 3.lüğü

Çankırı Belediyespor Güreşçisinden Türkiye 3.lüğü

14 Mart 2022

Çankırı Belediyespor Kulübü, başarıları ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Çankırı’da amatör spora yeni bir soluk getiren Kulüp, ata sporumuz güreşte başarılara doymuyor.

9-13 Mart 2022 tarihleri arasında Tokat ev sahipliğinde gerçekleştirilen U20 Gençler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’na katılan Çankırı Belediyespor Kulübü Güreş Takımı sporcularından Burak Özgen, 74 kg’da Türkiye 3.sü oldu. Bronz madalyanın sahibi olan genç sporcu,  milli takıma davet edildi. Yaklaşık bin sporcunun katıldığı şampiyonadan kendi kategorisinden Türkiye üçüncüsü olarak çıkan Özgen, Dünya ve Avrupa Şampiyonası Milli Takım kampına çağrıldı. Sporcusunu tebrik eden Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Çankırı’da her gencimizin en az bir spor dalı ya da sanat dallarından birisi ile ilgilenmesini istediğimizi her fırsatta vurguluyorum. Bizi gururlandıracak gençlerimizi keşfetmek, onlara gereken imkânı sağlamak bizlerin görevi. Güreşçimi kutluyor, Antrenörümüz Seyfettin Karadeniz ile Kulüp yöneticilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.