Bilim ve Sanat Eğlence ile Buluştu

Geri

Bilim ve Sanat Eğlence ile Buluştu

15 Haziran 2022

 

Çankırı Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi, düzenlediği Bilim ve Sanat Şenliği’nde çocukları ağırladı. FSM bahçesinde yapılan etkinlik bilim, sanat ve eğlenceyi bir araya getirdi.

5-13 yaş arası çocuklara yönelik düzenlenen Bilim ve Sanat Şenliği’ne katılan çocuklar,  atölye çalışmalarında yapılan etkinlikleri pür dikkat izledi. Planetaryum ve teleskop ile Güneş’i gözlemleme, Sifigu bilim, sahne ve deney gösterileri, çılgın robotlar, roket fırlatma, karışımların yapıldığı renkli kimya atölyesi, kukla yapımı, ebru atölyesi, gazete kâğıtlarından geri dönüşüm atölyesi, seramik, ritm, bilim düzenekleri ve 3D kalem stantları çocukların meraklı bakışlarına şahitlik etti.

Stantları gezen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, çocukların yaptığı projeleri inceleyerek onlardan bilgi aldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Esen, çocuklara seslenerek “İnşallah ilerleyen süreçte bu tarz etkinlikleri arttırarak devam edeceğiz. Türkiye’de özellikle son yedi yıldır teknolojideki ilerlemeleri biliyorsunuz. Fırsat verildiğinde neler yapabileceğinizi hep birlikte görüyoruz. Sizlere her zaman güveniyoruz. Gelecek nesiller için sizler de ilerleyen süreçte elinizden gelen gayreti gösterin. Ben buna inanıyorum. Türk çocuğu her zaman zeki ve akıllıdır. Sizler sayesinde dünyaya yön verilecek. Bu süreçte emek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.