Kınalı Kuzular Asker Oldu

Geri

Kınalı Kuzular Asker Oldu

16 Mayıs 2024

 

Çankırı Belediyesi tarafından  “Engelliler Haftası” dolayısı ile düzenlenen “Kınalı Kuzular Asker Oluyor” etkinliği aileleri duygulandırdı. Omuzlarında pullu kına örtüleri ile sahneye çıkan özel gençler, kınaları yakıldıktan sonra bir günlüne asker oldu.

 

Belediye Sosyal Tesis Konferans Salonu’nda düzenlenen asker kınası, katılımcılara maneviyatı yüksek anlar yaşattı. Oğullarını askere uğurlamak isteyen aileler, temsili kına gecesinde gözyaşlarına hâkim olamadı. Engelliler Koordinasyon Merkezi üyesi genç delikanlılar, “Şimdi Asker” yazılı pullu örtüleri ile asker olmanın gururunu yaşadı. Gençlerin asker kınası protokol tarafından yakıldı. Etkinlik, asker eğlencesi ile son buldu.

 

Gençler, asker ocağına temsili olarak bir günlüğüne teslim oldu.

 

 

Başkan Esen “Vatan Sizlere Emanet”

 

Asker kınası yakıldıktan sonra genç Mehmetçiklere ve ailelerine seslenen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Delikanlılarımızı vatani görevleri için yarın askere uğurluyoruz. Askerlik çağları geldi artık. Memleket, analar, babalar hepsi sizlere emanet. Biz gereğini yaptık, bu görev sizde artık. Vatan sizlere emanet.” dedi.

 

Kına töreninden sonra Başkan Esen ve protokol özel gençlerle doyasıya eğlendi.

 

 

Ritm Grubu Büyük Alkış Aldı

 

Çankırı Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi bünyesinde oluşturulan Ritm Grubunun performansı büyük alkış aldı. Türkiye’de ilkler arasına giren çalışmada gençler, kendi kınalarında performans sergiledi. Grubun uyumu, katılımcılardan büyük beğeni topladı.