Çankırı’yı ıhlamur kokuları saracak

Çankırı’yı ıhlamur kokuları saracak

2 Şubat 2023

Çankırı Belediyesi, kentin cadde ve sokaklarına 400 adet ıhlamur ağacı dikti.

Uygulamaya koyduğu kavşak düzenlemeleri büyük beğeni toplayan Çankırı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kentin cadde ve sokaklarını ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor.

Ekipler, cadde ve sokaklarda başlattığı ağaçlandırma çalışmalarına Küçük Sanayi Sitesinde devam etti. Küçük Sanayi Kavşağından Terminal Kavşağına kadar devam eden orta refüjleri ıhlamur ağacı ile süsleyen ekipler, kentin yeşil alan miktarını da artırıyor.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, dikilen ağaçların kente eşsiz bir güzellik kattığını ifade ederken, ıhlamurların güzel kokusunun Çankırı sokaklarına yayılacağını anlattı.

Göreve geldikleri günden bu yana kentin yeşil alan miktarını yüzde 22 oranında artırdıklarını dile getiren Başkan Esen, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Çankırı bırakma gayretinde olduklarını sözlerine ekledi.