23 Nisan Coşkusu Doyasıya Yaşandı

Geri

23 Nisan Coşkusu Doyasıya Yaşandı

25 Nisan 2024

 

Çocuklar, 23 Nisan kutlamaları için Çankırı Belediyesi Fatih Sultan Çocuk Akademisinde bir araya geldi. Uygulamalı atölye çalışmalarına katılan öğrenciler, küçüğünden büyüğüne kadar hem oyunlar sergiledi hem de geleneksel çocuk oyunlarında yarıştı. Ailelerin de katılımı ile gerçekleşen kutlamalar, renkli görüntülere sahne oldu.

 

Bir tarafta ağızlarında tuttukları kaşıklarla yumurta taşıdılar, bir tarafta mendil saklamaca ve kapmaca oynadılar, bir tarafta sünger ile su taşırken bir tarafta da çuvalla yarıştılar. FSM Çocuk Akademisi kış atölyelerine katılan öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl kutlamalarına akademi bahçesinde devam etti. Ellerine Türk bayrakları alan çocuklar, giydikleri rengârenk kıyafetler ile alanı gökkuşağına çevirdi. Yöresel çocuk oyunlarında kıyasıya yarışan öğrenciler, kendilerine hediye edilen bayramı coşku ile kutladı.

 

Yüz boyama, balon ve pamuk şeker stantlarının da yer aldığı etkinlik, ellerindeki Türk bayrağını coşku ile sallayan çocukların “Parla” isimli 100. Yıl Marşı ile son buldu.