Asansörlerde Yıllık Kontrol

Asansörlerde Yıllık Kontrol

3 Temmuz 2021

Çankırı Belediyesi sınırları içerisindeki asansörlü binalarda bulunan asansörlerin, 05.11.2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin” 10. maddesine göre yıllık kontrollerinin “A Tipi Muayene Kuruluşlarına” yaptırılması gerekmektedir.

Bu kapsamda; Belediyemiz ile A Tipi Muayene Kuruluşu olan Artıbel Belgelendirme Teknik Kontrol Gözetim ve Eğitim Hizmetleri LTD. Şirketi arasında 17.01.2022 tarihinde protokol imzalanmıştır.

Asansörlü bina yöneticileri, yukarıda ismi geçen şirkete müracaat ederek asansörlerin kat ve durak sayısına göre belirlenen ücretlerin ödenmesi karşılığında binalarında bulunan asansörlerin yıllık kontrollerini yaptırmaları gerekmektedir.

Kamuoyuna önemle duyurulur.

DİĞER DUYURULAR