Yeni Mezarlık Alanında İlk Etap Çalışmaları Sürüyor

Yeni Mezarlık Alanında İlk Etap Çalışmaları Sürüyor

19 Temmuz 2023

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in girişimleri ile başlatılan Yeni Mezarlık alanında çalışmalar devam ediyor. Mezarlık yeri ve defin işlemlerini daha modern ve sistematik bir hale getirecek 4500 mezar kapasiteli alanın, Çankırı’nın 15 yıllık kabir ihtiyacını karşılaması bekleniyor.

Sarıbaba Mezarlığı’nın yetersiz kalması nedeni ile yeni yer arayışını sonuçlandıran Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Uluyazı kampüs yolu ile şehir mezarlığı arasındaki yüz bin metrekarelik orman arazisini Tarım ve Orman Bakanlığından tahsis ederek başlattığı yeni mezarlık çalışmalarında kabir alanlarını belirlemeye devam ediyor. Toplamda 4500 mezar kapasiteli alanın ilk etap çalışmaları kapsamında yapılacak 1512 mezar yeri çalışmalarında yarıya gelindi. Ekipler, mezar yerleri belirlenirken yaya ve araç yollarını da oluşturuyor. Tesviye çalışmalarının ardından yollar, parke ile buluşturulacak. İlk etabın çevre istinat duvarları yapımı ise bir hafta sonra başlayacak.