Yaz Kurslarına Yoğun İlgi

Geri

Yaz Kurslarına Yoğun İlgi

18 Temmuz 2011

21 farklı branşta 755 kursiyerin kayıt yaptırdığı yaz okulu kursları 23 Eylül 2011 tarihine kadar devam edecek.

Basın Mensupları ile birlikte Belediyemizde devam eden yaz kurslarını inceleyen Belediye Başkanımız İrfan Dinç, Çankırı’nın sosyal dokusundaki değişimin müzik, kültür ve sanatla mümkün olabileceğini söyledi.
Belediye Başkanımız İrfan Dinç, 12 yaş üzerindeki bay bayan herkesin kurslara katılabildiğini belirterek “Kurslarda belirli bir standardı yakalaşabilmek için böyle bir sınırlama getirdik ancak daha küçük yaşta çocuklarımızdan gelen talepleri de bireysel olarak karşılamaya ve hiç kimseyi geri çevirmemeye gayret ediyoruz. Çankırı Belediyesi olarak her anı her fırsatı bir kazanım olarak görüyoruz. Yaz aylarındaki boşluğu da fırsat olarak gördük. Talepler doğrultusunda 21 branşta kurs açtık ve hemşehrilerimiz çoğunlukla da gençlerimiz bu kurslara yoğun ilgi gösterdi. Güzel sanatlarla ilgili eğitim görecek gençlerimiz bu kurslar sayesinde yeteneklerini geliştiriyor ve sınavlarda daha başarılı oluyorlar. Geçen yıllarda bunun örneklerini gördük ve çok mutlu olduk” dedi.

Yapılan bu faaliyetlerden vatandaşların aktif olarak yararlandığını belirten Başkan Dinç konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Eğitimle ilgili gelen hiçbir talebi geri çevirmemeye çalışıyoruz. Mevcut imkanları kullanarak değil imkanları zorlayarak eğitim faaliyetlerini yapıyoruz. Bu kentte sorumlu bir yerel yönetici olarak farklı alanlarda hizmet etmemize rağmen özellikle eğitim alanında yaptığımız çalışmalardan büyük haz alıyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve kadınlarımızın eğitimine de bu manada büyük bir önem vermekteyiz. En büyük ideallerimden olan Belediye Konservatuarı ile Bilim Kültür ve Sanat Merkezi’nin temel taşları burada oluşuyor. Bilim Kültür ve Sanat Merkezi’nin projesi üzerinde çalışıyoruz. İnşallah bu hedefimize de kısa bir sürede ulaşacağız.”

Belediye Başkanımız İrfan Dinç Yaz Okulu Kursları ile ilgili olarak basın mensuplarını bilgilendirdikten sonra kursları basınla birlikte gezerek kursiyer ve öğreticilerle görüştü.

Belediyemiz Yaz Kursları bu yıl Osmanlıca, Keman, Gitar, Bağlama, Piyano, Resim, Takı Tasarımı, Ney, İngilizce, Halk Oyuncları, Diksiyon ve etkili iletişim, Ev Yapımı Pastacılık ve Şekerleme, Basketbol, Voleybol, Yöresel Hediyelik Eşya, Kişisel Cilt Bakımı, Tezhip Sanatı, Ses Eğitimi ile Müzik Bölümlerine Hazırlık Kursları branşlarında açıldı.

Yaz Okulu Kursları Belediyemizin 4-6 ve 7. katları ile Çivitçioğlu Medresesi ve Buğday Pazarı (Hazımiye) Medreselerinde, spor kursları da Güneş İlköğretim Okulu bahçesinde veriliyor.