#Tuzfest Yöresel Yemek Yarışması Başvuruları Başladı

#Tuzfest Yöresel Yemek Yarışması Başvuruları Başladı

19 Temmuz 2023

2. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması için başvurular başladı. Yöresel yemek ve yöresel tatlılar olmak üzere iki kategoride hünerlerini sergileyecek yarışmacılar, yemek dalında Çankırı’nın tescilli ürünlerinden “Çankırı Sarmısaklı Et”, tatlı grubunda ise yine tescilli ürünlerimizden “Çankırı Höşmerim” ile yarışacak. Başvuruların fazla olması durumunda Çankırı Belediyesi ve Çankırı Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından kurulan komisyon üyeleri tarafından gerçekleştirilecek kura sonucu her kategori için7 asil 2 yedek yarışmacı belirlenecek.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in turizm ataklarından birisi olarak geleneksel hale getirdiği Uluslararası Çankırı Tuz Festivali, ikinci senesine hızlı bir giriş yaptı. Çankırı halkına ve şehir dışından gelecek katılımcılara dolu dolu ve eğlenceli bir festival yaşatmak isteyen Belediye, yapılacak etkinlikler için başvuruları almaya başladı. Tuz müsabakaları ve stantların dışında Yöresel Yemek Yarışması başvuruları da başladı. TUZFEST 2023 kapsamında 19 - 20 Ağustos tarihlerinde Çankırı Yeraltı Tuz Şehri’nde düzenlenecek Yöresel Yemek Yarışması başvurularının 10 Ağustos 2023 Perşembe günü mesai bitiminde sona ereceği bildirildi. Belediyenin resmi internet sitesinde yayınlanan başvuru formları, eksiksiz doldurularak Çankırı Belediyesinin 3. katında bulunan TUZFEST İrtibat Bürosu’na teslim edilecek.