Tuz Mağarası Cumhuriyet Resepsiyonuna Ev Sahipliği Yaptı

Tuz Mağarası Cumhuriyet Resepsiyonuna Ev Sahipliği Yaptı

30 Ekim 2022

Uluslararası Çankırı Tuz Festivali’nin birçok etkinliğine ev sahipliği yaparak ziyaretçilerden tam puan alan Çankırı Belediyesi Yer Altı Tuz Şehri, Cumhuriyetin kuruluşunun 99'uncu yıl dönümünde Cumhuriyet Resepsiyonu’na ev sahipliği yaptı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısı ile Çankırı Valiliği tarafından düzenlenen resepsiyon, yerin 150 metre altındaki yaklaşık 5 bin yıllık Tuz Mağarası’nda gerçekleştirildi. Çankırı Belediyesi tarafından Yer Altı Tuz Şehri Projesi ile dünya turizminin lokomotifi haline dönüştürülmeye çalışılan Mağara, Cumhuriyet’e yakışır bir ambiyans sundu. Etkinlikte misafirlere müzik dinletisi de yapıldı.

Törene, Çankırı Valisi Abdullah Ayaz ve eşi Melike Ayaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Büyük, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, askeri erkân, şehit ve gazi aileleri ile davetliler katıldı.