Türk Dünyası Çankırı ’da Buluşuyor

Türk Dünyası Çankırı ’da Buluşuyor

30 Mart 2012

Nevruz 28 Mart’ta Çankırı’da Uluslar arası Toplulukların Katılımı ile Kutlanacak..

Çankırı Belediye Başkanlığı’nın, TÜRKSOY işbirliği ile yakacağı Nevruz ateşi tüm Çankırı’yı ısıtacak.

Toprak Ana’nın yeniden dirildiği gün olan Nevruz, 28 Mart Çarşamba günü Çankırı’da 6 ülkenin dans ve müzik topluluklarının katılımı ile çeşitlik etkinliklerle kutlanacak.

Bahar Bayramı Şenlikleri, 28 Mart Çarşamba günü saat 13.30’da Belediye Meydanı’ndan başlayacak. Halkın katılımı ile gerçekleşecek Nevruz yürüyüşünün ardından etkinlikler Nevruz ateşinin yakılması, demir dövülmesi ve Nevruz Aşı ikramı ile devam edecek.

Program, akşam 19.30’da  Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu’nda TÜRKSOY’a üye ülkelerin gösterileri ile devam edecek.

Altay Cumhuriyeti (R.F.), Kazakistan Cumhuriyeti( Naz Grubu ), Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, Gagavuz Yeri( Moldova Cumhuriyeti) ve Kırgızistan dans ve müzik toplulukları, düzenlenecek etkinliklere katılarak baharın renklerini taşıyan kostümleri ile Çankırılılar’a unutulmaz bir Nevruz Bayramı yaşatacak.