TRT Anadolu'da Canlı Yayınla Çok Renkli Çankırı Tanıtımı Yapıldı

TRT Anadolu'da Canlı Yayınla Çok Renkli Çankırı Tanıtımı Yapıldı

8 Şubat 2012

03.02.2012 Cuma günü akşamı 21.30 – 23.30 saatleri arasında Çankırı Belediyesi’ne ait Tarihi Çamaşırhane’den gerçekleşen “Yerinde Konuşuyoruz” adlı canlı yayın programını gazeteci Şakir Gürel sundu.

Belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleşen programa konuşmacı olarak Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanımız İrfan Dinç, Çankırı Barosu Başkanı Avukat Erkan Köroğlu, Çankırı Borsası Başkanı Hüsnü Ünal, Çankırı Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Derelli, Ahi Yaran Derneği Başkanı Ahmet Absarılıoğlu, Anneler Derneği Şube Başkanı Songül Astarlıoğlu, ÇAYASAD Başkanı Murat Yıldırım ile iş adamı Ahmet Yıldız katıldı.

Tarihi Çamaşırhanenin otantik atmosferinde gerçekleşen programa Belediyemiz Kadın İstihdam Merkezi’nde üretilen ürünler, Buğday Pazarı Medresesinde el sanatlarına yönelik ürünler ile Çankırı kültürünü yansıtan geleneksel el işlemeleri, Çivitçioğlu Medresesinde faaliyet gösteren ebru ve hat rolyef ustalarının sunumları, kaya tuzu ürünleri, yöresel yemekler ve hamur işlerinin yer aldığı standlar renk kattı.

Ayrıca Belediyemiz Yaren Ekibi ile Belediyemiz Mehter Takımı’nın gösterileri de programda ilgi gördü.

Programa Ilgaz Dağı’nın gerçek sahibi Çankırı’dan seslendiğini ifade ederek başlayan sunucu Şakir Gürel’in program sonrasında yöresel objeleri ve kültürel zenginlikleri değerlendirdiklerinde bugüne kadar yaptıkları en renkli program olduğunu söylemesi dikkat çekti.