TOKİ 2. Etap Alanı Kura Çekim Töreni Yapıldı

Geri

TOKİ 2. Etap Alanı Kura Çekim Töreni Yapıldı

5 Şubat 2018

TOKİ adına Kentsel Yenileme Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mustafa Bakır’ın katılımı ile Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen kura çekilişi sonunda 2. etap hak sahipleri B Tip 1 3+1, J Tip 4 3+1, D Tip 2 3+1, E Tip 3 2+1, H-M Tip 5 ve Tip 6 2+1 olmak üzere altı tipte konutun kuraları çekildi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Türkiye’de kentsel dönüşüm işlerine başlayan ilk belediyelerden olduklarını vurgulayarak, insanların huzura kavuşmaları için zoru hep birlikte başarmak zorunda olduklarını kaydetti. Çankırı’ya 1873 konutun TOKİ tarafından kazandırıldığını belirten Dinç, “888 konutta insanlarımız ikamet ediyor. 1000 konutumuz bitmek üzere 640 konutumuz da TOKİ onay verdikten sonra faaliyete geçecek. Yani 1873 konutun Çankırı’ya kazandırılmasına TOKİ ile imza attık, toplamda ise 2400 konutun planlaması yapılmış olacak. Daha kimsenin aklında yokken Uydukent Projesini biz ortaya attık. Bize ait süreçlerin hepsini tamamladık, fakat Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan izin çıkmadı. Maalesef Çankırı’da da uygun alanlarımız yok. Şimdi yeni bir alan tespit ettik. Artık Uydukent ile ilgili çalışmalarımızı TOKİ’ye teslim ettik.” diye konuştu. 

Dinç, bu şehirde yaşayan insanların yaşadıkları şehirden keyif almalarını ve mutlu olmaları için çalıştıklarını ifade etti. Tarihi doku ile ilgili ciddi çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Dinç, “Eski Çankırı ve Yukarı Çarşı olarak bilinen bölge bu çalışmalarımız ile çok canlanacak. Konutları belirlenen hak sahiplerimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Dinç, ayrıca, kentsel gelişim ve dönüşüm sürecine destek veren mahalle muhtarlarına da teşekkür etti.