Tayvan Büyükelçisi’nden Belediyeye Ziyaret

Tayvan Büyükelçisi’nden Belediyeye Ziyaret

17 Haziran 2011

Saat 15,30’da belediyeye eşi ile birlikte gelen Büyükelçi Chen, Belediye Başkan Vekili Nail Altıparmak, Başkan Yardımcıları Mithat Kılıç ve Arif Çıyan tarafından karşılandı. Yaklaşık bir saat süren ziyarette Tayvanlı iş adamlarının Çankırı’da hangi alanlarda yatırım yapabileceklerine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Çankırı’nın zengin kültürel değerlerinin de iki ülke arasında kültürel işbirliğinin geliştirilmesine katkı sağlayabileceği ifade edildi.

Sıcak bir atmosferde gerçekleşen ziyaretin sonunda Belediye Başkan Vekili Nail Altıparmak tarafından Tayvan Büyükelçisi James C.H. Chen’e kaya tuzundan yapılmış Türkiye haritası hediye edildi. Konuk büyükelçi de Başkan Vekili Altıparmak’a  Tayvan’ın meşhur çayından hediye etti.