Tarihi ve Kültürel Mekanlara Başkanlardan Övgü

Geri

Tarihi ve Kültürel Mekanlara Başkanlardan Övgü

10 Nisan 2012

TARİHİ VE KÜLTÜREL MEKANLARA BAŞKANLARDAN ÖVGÜ

Belediye Başkanları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Belediyemizin Tarihi Mekanlarını gezdi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Belediye Başkanları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri’nden; 2004–2009 dönemi Belediye Başkanları’ndan; Amasya Belediye Başkanı ve eski bakanlarımızdan İsmet Özarslan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Osmaniye Belediye Başkanı Davut Çuhadar, Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı Abdulnazır Haşlak, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün ve son iki dönemdir Bolu Belediye Başkanlığı yapan Alaattin Yılmaz’ı ağırladı.

Çankırı ve belediye hizmetleri hakkında bilgilendirilen konuklara, Dr.Rıfkı Çankırı Araştırmaları Merkezi’nde Vali Vahdettin Özcan’ın da katıldığı öğle yemeği verildi. Yemekte, yöremize ait lezzetleri içinde barındıran; mercimekli tutmaç çorbası, yaran güveci, pilav, bamya, kızılcık ekşisi ve baklavadan oluşan “Takım Yemeği” konukların beğenisine sunuldu.

Belediye Başkanları, Başkan Dinç’in sunumunu yaptığı Çankırı’ya ait arşivleri inceledikten sonra Buğday Pazarı Medresesi’ne geçtiler.

Medreseye ait odaları tek tek inceleyerek dolaşan konuklar, belediyemiz tarafından restore edilip günümüzde de işlevini koruyan tarihi ve kültürel mekanlara övgü yağdırdılar.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, bütün konuklarına yöresel hediyeler vererek, aileleriyle birlikte Çankırı’ya tekrar davet etti.