“Sevgilerini Köylere Götürdüler”

Geri

“Sevgilerini Köylere Götürdüler”

13 Mayıs 2011

 

Belediyemiz Çocuk Meclisinin başlattığı oyuncak kampanyası çerçevesinde toplanan oyuncaklar, Çankırı Merkez’e bağlı Beştut, Satıyüzü, Alaçat, ve Kırovacık köylerindeki İlköğretim okullarının öğrencileriyle buluşturuldu.

 

Oyuncakların tesliminde, Belediyemiz Başkan Vekili Rafet Alemdar, Başkan Yardımcısı Mithat Kılıç, Çocuk Meclisi Koordinatörü Songül Köroğlu ve Çocuk Meclisi Sorumluları ile Çocuk Meclisi Üyeleri hazır bulundular.

 

Kampanyanın mimarı çocuk meclisi üyeleri, köylerdeki kardeşlerine oyuncakları tek tek kendi elleriyle teslim ettiler. Aynı sıraya oturarak onlarla sohbet edip fikir alışverişinde bulundular. Şehirdeki eğitim imkânlarıyla köylerdeki eğitim imkânlarını kıyaslama şansını yakalayan Çocuk Meclisi Üyeleri “ Köylerdeki kardeşlerimizde bizim eğitim gördüğümüz şartlarda olmalılar. Çünkü onlarda bizim gibi bu ülkenin çocukları. Şehirdekiler ve köydekiler olarak bu ülkeyi hep birlikte kalkındıracağız. Onun için eğitim her yerde şart” dediler.

Köylerde hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan öğretmenler Nilay Akaya, Neslihan Gökçebay, Veli Özcan, Yasemin İçten, Şehnaz Dağlı İsmail Yanıkkaya ve Salih Cırık(Okul Müdürü) “ Bu organizasyonda emeği geçenleri kutluyoruz. Çocuk meclisi üyeleri çok güzel bir kampanya düzenleyerek buradaki yavrularımızı sevindirdiler. Küçücük yürekleriyle sevgilerini buralara getirdiler. Belediyemizin Merkez’de yapmış olduğu eğitim çalışmalarını zaten yakinen takip ediyorduk. Çalışmalarınız köylere kadar uzandı. Bu da bizi ziyadesiyle yüreklendirdi” diyerek ortak görüşlerini ifade ettiler.

 Yol güzergâhında bulunan bütün köylere uğrayan Çocuk Meclisi üyeleri bazı köylerde okul olmadığı için hediye veremediler. Fakat, Çırçır köyüne uğrayan meclis üyeleri, köyün imamıyla karşılaştı. Ziyareti boş geçirmemek için imamın kızı ve oğluna yaş gruplarına göre oyuncak bırakarak onları da sevindirdiler.