Necip Fazıl Sokakta Muhteşem İftar Buluşması

Geri

Necip Fazıl Sokakta Muhteşem İftar Buluşması

19 Ağustos 2011

Belediyemizce bu yıl ramazan ayında mahalle sakinlerine ve esnaflara yönelik düzenlenen sokak iftarlarının adresi bu kez Çankırı’da ticareti hayatın önemli noktalarından Necip Fazıl Kısakürek oldu.

Valilik önünden sokak boyunca kurulan iftar sofralarında rekor bir katılımla 1600 kişiye iftar yemeği verildi.

Tasavvuf Musikisi eşliğinde düzenlenen yemeğe Necip Fazıl Kısakürek Sokağı esnafları ile binalarda oturan vatandaşlar katıldı. Kalabalığa sokakta 5 ayrı yerde kurulan yemek dağıtım noktalarında belediyemiz personelince masalara tek tek servis yapıldı.

Çankırı’nın tam ortasında iftarını açan Çankırılılar ve Çankırı dışında yaşayan misafirler bu tür organizasyonların kardeşlik ve komşuluk ilişkilerini canlandırdığını ifade ederek, memnuniyetlerini dile getirdiler. Belediye Başkanımız İrfan Dinç bütün masaları tek tek dolaşıp konuklarına afiyet olsun diyerek bir eksiklerinin olup olmadığını sordu.

Yemeğin ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Belediye Başkanımız İrfan Dinç “ Çok değerli hemşerilerim, değerli hanımefendiler, beyefendiler, değerli büyüklerim, sevgili yavrularım. Hepinize hayırlı akşamlar, Afiyet olsun. Gerçekten bu akşam bizi çok mutlu ettiniz. Hep birlikte ilk defa kalabalık bir şekilde güzel bir iftar gerçekleştirdik. İnanın çok mutluyum Allah sizleri de mutu etsin. Yeni sevgi diyalogları kurmak için bu şekildeki iftarları ve aktiveleri çok önemsiyoruz. İnşallah bu uygulama Çankırı’mızda geleneksel hale gelir. Hepinizin ramazan şerifini ve yaklaşan ramazan bayramınızı tebrik ediyorum. Allah sizleri sevdikleriniz ile sağlık ve huzur içerisinde daha nice ramazanlara ulaştırsın” dedi