Kır Düğün Salonu ve Misafirhane Hizmete Girdi

Geri

Kır Düğün Salonu ve Misafirhane Hizmete Girdi

8 Mart 2024

 

Başkan Esen Üçüncü Tesisin de Açılışını Yaptı

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı’ya kazandırdığı üçüncü tesisisin açılışını yaptı. Şehir merkezine yapılan Sosyal Tesis ve İstiklal Yolu Parkı Aile Çay Bahçesinin ardından Aquapark yanında yer alan Kır Düğün Salonu ve Misafirhane de halkın hizmetine açıldı.

Çankırı Belediyesi, Ankara Çankırı geçiş güzergâhında yer alan bölgeye; aquapark, yüzme havuzları, kır düğün salonu, misafirhane, Yanlar deresi ıslahı, yol imalatları ile araç ve yaya köprü bağlantıları olmak üzere toplamda KDV dâhil 73 milyon 887 bin liralık yatırım ile buluşturdu.  Dualar eşliğinde açılışı yapılan misafirhanede; 4’ü süit ve aile odası olmak üzere 26 oda, 650 kişilik kır düğün salonu, 280 kişilik restoran bulunuyor. Resepsiyon bölümünde ve katlarında ise Çankırı tuzunu ön plana çıkartan uygulamalar dikkat çekiyor.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Esen, yarısı pandemi ile geçmiş beş yıl gibi kısa bir sürede 63’ü büyük toplam 178 projeyi memleketine ve halkına kazandırmaktan duyduğu mutluluk ve onuru belirterek başladığı konuşmasında “Bu süreçte o kadar çok proje yapmışız ki birçok açılışa zamanımız olmadı. Burayı turizm şehri yapacağız dedik, Yer Altı Tuz Şehrimize bir milyon ziyaretçi gelecek dedik, festival sürecinde 1,5 milyon ziyaretçiyi ağırladık. Sözlerimizi tek tek tuttuk. Bu bölgeye de 73 milyon 887 bin liralık bir yatırım yaptık. Allah nasip ederse burayla da kalmayıp yan tarafta gokart ve at binicilik alanı oluşturacağız.  Yani toplamda 23 dönüm alan üzerinde, insanlarımızın gelir düzeyleri ne olursa olsun, onlara hoşça vakit geçirebilecekleri bir ortam hazırladık. Ailece gelebilecekleri üç alan kazandırmış olduk. Zor zamanlarda bunları yapabildiysek, ekonominin daha güçlü olduğu bir dönemde, dünyanın rahat durduğu bir dönemde ve doğal afetlerin olmayacağı bir dönemde, inşallah bu temennimiz de gerçekleşir, Yârânlar Şehri memleketimizi 1 Nisan’dan sonra daha büyük hizmetlerle buluşturmak için aday olduk. Çankırı’mıza daha çok çok yapacak hizmetlerimiz var.” dedi.  

Esen, konuşmasının sonunda verilen emeklerden dolayı bin kişilik mesai arkadaşlarına da teşekkür etti.