Katı Atık Bertaraf Tesisi Yükseliyor

Katı Atık Bertaraf Tesisi Yükseliyor

4 Nisan 2011

2010 yılının Kasım ayında yer teslimi yapılan ve  boş arsalar, dere yatakları gibi alanlara dökülen ve koku, haşere gibi çekilmez sorunlara yol açan atıkları bir arada toplamayı hedefleyen Çankırı Katı Atık Bertaraf Tesisinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İlimiz Merkez Aşağı Pelitözü Köyü, Tozlu Deresi mevkiinde ve şehrimize yaklaşık 20 km. mesafede bulunan alandaki çalışmalarda inşaat neredeyse yarıya ulaştı.

Çalışmaları birlik encümenleriyle beraber inceleyen, Çankırı Yerel Yönetimleri ve Çevre Hizmetleri Birliği Başkanı İrfan Dinç, “Çankırı’mıza yeni bir tesis daha kazandıracak olmanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Diğer belediyelerimizde olmakla beraber, bizde yıllardır çöpümüzü 2000 yılında kullanılmaya başlayan ve Ankara Çankırı karayoluna yaklaşık 300 – 350 m mesafede bulunan Süleymanlı Köyü sınırlarında bulunan vadiye gelişi güzel dökmekte idik. Bu durum Çankırı girişinde bazen dayanılmaz kokularla insanımızı rahatsız etmekte idi. Göreve gelmemiz ile bu konuda çalışmalarımıza hemen başladık. Elbette sorunlarla karşılaşıldı. Ama Çankırı’mızı bu dertten de kurtarmak niyetindeydik. Daha sonra süreç bizi sadece merkez belediyemizin değil tüm il sınırlarında belediyelerimizin de içerisinde olduğu büyük bir çalışmanın içerisine itti. Tüm belediyelerimizin bu sorununa ortak çözüm bulmak amacıyla 2006 yılında Çankırı Yerel Yönetimleri Çevre Hizmetleri Birliğini kurduk. 2010 yılında ihalemizi gerçekleştirdik ve inşaatımıza başladık. Projemizin maliyeti 2.993.000,00 TL olarak belirlendi. Bu konuda Çevre ve Orman Bakanlığımızdan da yardım talebinde bulunduk. Çünkü biz bu soruna çözüm bulma niyetimizde ısrarcı idik. Tabi bunun yanında belediyelerimizin de ekonomik durumlarının bilincindeydik. Çevre ve Orman Bakanlığımızdan proje için büyük bir yardım aldığımızın müjdesini de verebilirim. En kısa zamanda bu sorundan da şehrimizi kurtaracağız” dedi.