Kadınların El Emeği Ürünleri Sergiden Satışa Sunuldu

Geri

Kadınların El Emeği Ürünleri Sergiden Satışa Sunuldu

5 Mart 2022

 

Çankırı Belediyesinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri başladı. Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezi kursiyerlerinin “Kadın Eli Kadın Emeği” sergisindeki el emeği ürünler sergilenerek satışa sunuldu.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, başarılı çalışmalarından dolayı kadın kursiyerleri ve emek veren herkesi tebrik ederek tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Başkan Esen, Belediyenin 8 gün sürecek etkinliklerine Çankırı’da yaşayan tüm kadınları davet etti. Eşi ile birlikte stantları gezen Esen, el emeği göz nuru ürünleri üreten kursiyerler ve alışverişe gelen hemşehrileri ile sohbet etti.

Yunus AVM giriş katında görücüye çıkan el emeği ürünler, ziyaretçilere satışa sunuldu. Dikkat çeken stantlarda Çankırı Belediyesinin girişimleri ile oluşturulan Kadın Kooperatifi stantı da satışa sunulan yöresel ürünler ile büyük rağbet gördü. Takı tasarımından organik bebeklere, çanta yapımından örgü sepetlere kadar birçok ürün ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergiyi gezen vatandaşlar ürünleri tek tek inceleyerek beğendiklerini satın aldı. Sergi ve ürün satışının 6 Mart Pazar günü saat 18.00’e kadar devam edeceği bildirildi.