Kadın Şenliği’nde Doyasıya Eğlendiler

Geri

Kadın Şenliği’nde Doyasıya Eğlendiler

14 Mart 2022

 

Çankırı Belediyesi, sekiz güne yaydığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarını “Kadın Şenliği” ile taçlandırdı. Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu’nda yapılan programa katılan kadınlar,  Grup Yaren ile Sanatçı Gökhan Ay’ın söylediği şarkılar eşliğinde doyasıya eğlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılan programda İstiklal Marşı’mızın kabulünün 101. yıl dönümünü kutlayarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, marş için para ödülünü almayı reddeden Mehmet Akif Ersoy’un yarışmanın ödülü olan 500 lirayı Fakir Kadın ve Çocukları Koruma Vakfı’na bağışladığını örnek gösterdi. Belediye bünyesinde Kadın ve Aile Destek Birimi kurduklarını müjdeleyen Esen, “Birimimiz, 3 Mart’ta yaptığımız Meclis Toplantımızdan oy birliği ile geçti. Destek veren tüm Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.  Konuşmasını kadın çalışmalarından bahsederek sürdüren Esen, “Kadın Eğitim Kültür Merkezimizin geçtiğimiz hafta sonu el emeği sergisi ve ürün satışı, kadının toplumumuzdaki duruşunun önemli bir göstergesiydi. Emek verilen her ürün, yeni kadın girişimciler ve onların başarı hikâyelerini anlatıyor. Kurduğumuz Kadın Kooperatifimiz ise yöresel ürünlerimizin tek çatı altında toplanıp tanıtılmasını sağlarken ekonomik hayatta varlık gösteren Çankırılı kadınların gücünü ortaya koyuyor. Bir evlat, bir eş, bir baba, bir kardeş olarak, her şeye hayat veren siz değerli hanımefendilerin Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” diye konuştu.  

Program; Çankırı Yöresi Kız Kına Ekibi Folklor gösterisi, Grup Yaren dinletisi ve Gökhan Ay konseri ile devam etti. Şenlikte, girişte üzerinde numaralar bulunan çikolatalar verilen kadınlar, çekilişe de katıldı. Çekilişten çıkan numaraların sahiplerine hediyeleri verilirken sanatçıların hediyeleri ise Başkan Esen’in eşi Betül Esen tarafından takdim edildi. Sahne alan sanatçıların söylediği şarkılara eşlik eden kadınlar, daha sonra oynayarak eğlendi.