“ İşte Kadınlar ” Sertifikalarını Aldı

Geri

“ İşte Kadınlar ” Sertifikalarını Aldı

17 Haziran 2011

Sertifika törenine Valimiz Şemsettin Uzun ve eşi Gülserin Uzun, Belediye Başkanımız İrfan Dinç ve eşi Zeynep Dinç, Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu ve eşi Hatice Zoroğlu, İş -Kur Müdürü Muzaffer Çamırcı, Sinop, Tokat ve Avrupa birliğinden temsilciler ile kursiyerler katıldı. 

Üç ilde düzenlenen kursları belirli aralıklarla  takip eden Proje Genel Koordinatörü Doç. Dr. Sibel Kalaycıoğlu “Bir yıllık sürecin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Sizde yaptığınız emeklerin karşılığını yavaş yavaş almaya başlıyorsunuz. Pırıl pırıl 90  bayanımızın böyle bir projede yer alması, bir bayan olarak  beni gururlandırıyor. Üç ilde gerçekleştirilen projelerin en iyisi!  yapılan araştırmalara göre “Çankırı” olarak tespit edildi. Üç il toplamındaki 270 bayan sertifikalarına kavuştular.  Bizde her ilden 20 bayanı Ankara’ya götürerek, anlaşmalı Alış Veriş Merkezlerinde stant açtırarak projelerini orda sunmalarına imkan sağlayacağız” dedi. 

Çok başarılı bir projenin daha sertifika töreninde konuklarıyla bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Çankırı Belediye Başkanımız İrfan Dinç “İkinci mutluluğum ise, dünyanın en seçkin üniversitelerinden birisi olan ODTÜ ile birlikte proje yapmamızdır. Göreve geldiğimiz günden bu yana hanımlarla alakalı kursların yanında  Çankırılı bayanlar için özel aktivitelere özel önem veriyoruz. Biz o kadar çok iş yaptık ki, o kadar güzel işler yaptık ki, bilinsin veya bilinmesin, imkanlar ve şartlar izin verdiği müddetçe yapmaya da devam edeceğiz. Düzenlediğimiz bu 90 kişi kapasiteli kursumuza, 1150 kişi başvurunca bizler şunu anladık. Çankırılı bayanlar çok soysal bayanlar. Bu yüzden projelerimiz devam edecek, biz yine bu projelerin sonuna kadar arkasında durup desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi. 

Konuşmalardan sonra sertifika törenine geçildi. Bayanların sertifikalarını Vali Şemsettin uzun ve eşi Gülserin Uzun, Belediye Başkanımız İrfan Dinç ve eşi Zeynep Dinç, Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu ve eşi Hatice Zoroğlu verirken, Vali Şemsettin Uzun “Aslında proje kapsamından Avrupa Birliğinden almış olduğunu para sizlerin parasıdır. Yani, Türkiye Cumhuriyetinin parasıdır.Mutlaka ve mutlaka bu projelere baş vurmalısınız.Sizlerin bu tür projelerde yer alması hem sizin açınızdan hem de ülkemiz açısından çok önemlidir.Sizleri kutluyorum” diyerek, başarılar diledi.