Finalin Adı Nursel Acar

Geri

Finalin Adı Nursel Acar

26 Kasım 2010

26 Kasım 2010 Cuma akşamı 100.Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen Geleneksel Türk Halk Müziği Amatör Ses yarışmasında birbirinden kabiliyetli gençler, izleyenlerden büyük beğeni kazandı. Jüri üyelerinin yarışmaların sonucunu değerlendirirlerken, oldukça zorlandıkları gözlendi. En doğru sonucu verebilmek için titiz bir değerlendirme yapan jüri üyeleri "Zobalarında Kuru da Meşe, Dal Boylum" şarkılarını söyleyen Nursel Acar´ı birinci ilan ettiler.
Ayrıca yarışmaların sonunda Tuğçe Akyıldız ikincilik, Mustafa Uğur üçüncülük ve Eda Güngörcü de mansiyon ödülüne layık görüldüler.

Final gecesine Çankırı halkının yoğun ilgi gösterdiği görülürken, Protokol´ de ise Belediye Başkanımız İrfan Dinç ve eşi Zeynep Dinç, İl Defterdarı Durmuş Kuşak, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakoç, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, Tarım İl Müdürü Metin Karaoğlanoğlu, İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Karatatar ve Çankırı Kent Konseyi Başkanı Celal Kaman yer aldılar.

Ses yarışmasının jürisi ise, TRT Sanatçısı Emine Koç, Müzik Öğretmeni Mehtap Meydaneri, Müzik Öğretmeni Şener Pehlivan, Müzik Öğretmeni Deniz Tarman ve Müzik Okutmanı Kadir Çayır´dan oluştu.

Yarışmalardan sonra jüri üyeleri değerlendirme yaparken, konuklar Belediyemiz Halk Oyunları topluluğunun gösterileriyle eğlendiler. Dereceye girenlerin açıklanmasından ve ödüllerin takdiminden sonra jüri de yer alan hemşerimiz TRT sanatçılarından Emine Koç, söylediği birbirinden güzel türkülerle konuklara müzik ziyafeti verdi.
Önümüzdeki yıllarda da Türk Halk Müziği Amatör Ses yarışmasının düzenleneceğini söyleyen Belediye Başkanımız İrfan Dinç " Ben öncelikle değerli yarışmacılarımızı tebrik ediyor ve Allah nazardan saklasın diyorum. Fırsat verildiğinde Çankırı´dan muhteşem yetenekler ortaya çıkıyor. Çankırı Belediyesi olarak bu yetenekleri ortaya çıkartmak bizim asli görevimizdir. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ben bu gecede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.