Eski Çankırı Bölgesi Hasır Şemsiyeler ile Süslendi

Geri

Eski Çankırı Bölgesi Hasır Şemsiyeler ile Süslendi

22 Mayıs 2023

 

Çankırı Belediyesi, havaların ısınması ile birlikte eski Çankırı olarak bilinen bölgede şemsiyeleri yeniledi. Daha önce 1212 adet renkli şemsiyenin takıldığı alanlara bu kez hasır şemsiyeler takıldı.

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Mahallesi Alparslan Türkeş Caddesi ile Şehit Üsteğmen Mehmet Ata Sokak’ta bulunan şemsiyeleri yenilemeye başladı. Renklerinde solma ve çelik aksamında bozulmaların yaşandığı şemsiyelerin yerine tamirinin kolay olması sebebi ile geniş çeperli hasır şemsiyeler takıldı. İki alana toplamda 500 adet takılacak hasır şemsiyelerin monte çalışmaları devam ediyor.

 

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, kış ayları öncesinde toplanacak şemsiyelerin Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyelerinde yeniden bakıma alınarak tekrar kullanılabileceğini ifade etti. Esen, kent estetiği için yapılan uygulama kapsamında şemsiye kayıplarının en aza indirgenerek yeniden alım yapmak yerine, tamiri yapılan şemsiyeleri diğer sezonlarda da güvenle kullanabileceklerini söyleyerek sosyal medya paylaşımları için özellikle gençleri yeni hasır şemsiyelerin bulunduğu alanlara davet etti.