Esen, “Güreşmek Türk’ün Mayasında Var”

Esen, “Güreşmek Türk’ün Mayasında Var”

7 Şubat 2022

Çankırı Belediyespor Kulübü Güreş takımının gözde güreşçilerinden Kadir Güleşen, Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası’nın şampiyonu oldu.  Büyükler kategorisi 80 kiloda 29 güreşçi ile kıyasıya yarışan güreşçimiz, beş turda güçlü rakiplerini eleyerek şampiyonluğunu ilan etti. Genç güreşçiyi tebrik eden Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Güreşmek Türk’ün mayasında var. Ata yadigârı sporumuzu genç sporcularımız ile tüm dünyaya tanıtıyoruz. Çankırılı gençlerimizin er meydanlarını dolduran başarıları ile gurur duyuyoruz.” dedi.

Kahramanmaraş'ta düzenlenen Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası'nın 80 kg’da şampiyonu Başkan Esen’in güreşçisi Kadir Güleşen oldu. 23 ülkeden katılımın olduğu şampiyonada kendi kilosunda 29 rakibini geride bırakan güreşçi, beş turda Afganistan, Gürcistan, İran ve Türkiye’den katılan rakiplerini mağlup etti. Kadir Güleşen, 80 kg Büyükler kategorisinde Dünya Şampiyonu oldu.