DURSUN ALİ ERZİNCANLI ÇANKIRI’DA ŞİİR SEVERLERLE BULUŞTU

Geri

DURSUN ALİ ERZİNCANLI ÇANKIRI’DA ŞİİR SEVERLERLE BULUŞTU

4 Nisan 2011

Yoğun kar muhalefeti nedeniyle programın geç başlamasına rağmen, şiir dinletisine Çankırılılar büyük ilgi gösterdiler. Spor salonunun tribünleri dahil, salon zeminine konulan sandalyelerde bile boş yer kalmazken, bazı vatandaşlarda programı ayakta izlemek zorunda kaldılar.

Dursun Ali Erzincanlı’nın salona girmesiyle büyük bir alkış tufanı koptu. Sahneye çıkan Dursun Ali Erzincanlı şiir dinletisine başlamadan Çankırılılarla önce selamlaştı ve geç kaldığı için helalleşti. Loş ışık ve fon müzik destekli bir atmosferin oluştuğu sahnede  nat-ı şerif ve peygamber efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v)’in beşeri hayatından daha çok hüzünlü hikayelerin oluşturduğu şiir dinletileriyle, Çankırılılar duygulu seline kapıldı. Yaklaşık iki saat süren programda, Elli İki Gün Var, Adın Geçer, Hendek, On Bir Kadın ve Kırk Yaşındasın eserlerini seslendiren Dursun Ali Erzincanlı, etkileyici ses tonuyla salonda bulunan bütün seyircileri, Bedirle, Uhud’la, Hendek’le ve peygamber efendimizin doğduğu günden Cenab-ı hakka kavuştuğu güne kadar çektiği sıkıntılar ve sevinçlerle buluşturarak o anları yaşattı.

Programa eşi Zeynep Dinç’le katılan Belediye Başkanı İrfan Dinç, sanatçı Dursun Ali Erzincanlı’ya bu güzel gecede Çankırılıları yalnız bırakmadığı için teşekkür ederken “ Öncelikle cephede, tarlada, mutfakta ve analıkta destan yazan kadınlarımızın Dünya Kadınlar gününü kutluyor ve tebrik ediyorum. Şunu ifade etmeliyim ki, Çankırılı kadınlarımız bu anlamlı günde değerli üstadımız Dursun Ali Erzincanlı kardeşimizle buluşmak istediler. Bizde Çankırılı hanımefendilerin isteğini kırmayarak bu buluşmayı gerçekleştirdik. Çok isabetli bir karar verdiğimizi de siz değerli Çankırılıların iştiraki ve teveccühünden anladık. Cenab-ı Allah, sizleri aile bireyleriniz ve sevdiklerinizle birlikte daha nice yıllara ulaştırsın” dedi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç konuşmasının ardından sanatçı Dursun Ali Erzincanlı’ya bir buket çiçek, Hat Rölyef ve Türkiye haritası ve Türk Bayrağı motifli tuzdan lamba hediye etti.