Çocuklar Çanakkale İçin Söyledi

Geri

Çocuklar Çanakkale İçin Söyledi

22 Mart 2022

 

Çankırı’da çocukların Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısı ile düzenlediği Çanakkale Sergisi ve Müzik Dinletisi katılımcıları gururlandırdı. Sosyal Tesis ve Millet Kıraathanesi Konferans Salonu’nda yapılan etkinlikte çocuklar, Çanakkale için söyledi.

Sahne bu kez çocukların oldu. Çankırı Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisinde atölye çalışmalarına katılan çocuklar, önce kalemlerini aldılar ellerine Çanakkale resimleri çizdiler, sonra Müzik Atölyesinde çalmayı öğrendikleri enstrümanlar ile Çanakkale şarkıları söylediler.

Konuklarını dönemin asker ve hemşire kıyafetleri ile kapıda karşılayan çocukların hazırladığı Çanakkale Sergisi, katılımcıların beğenisine sunuldu. Atatürk ve Çanakkale Savaşı’nın tuvallere yansıtıldığı sergiyi gezerek etkinlik alanına gelen ziyaretçiler, müzik dinletisini izledi. Çocuklarını dinlemeye gelen aileler, duygu dolu anlar yaşadı. Enstrümanları ile Çanakkale türküleri söyleyen çocuklar, sahne performansları ile büyüklerini aratmadı. Sahneye çıkan çocuk koro ekibi ise söyledikleri marş ve şarkılar ile izleyenleri mest etti. Çocukların cesareti ve başarısı ayakta alkışlandı.