Çocuk Akademisi Sezonu Tamamladı

Geri

Çocuk Akademisi Sezonu Tamamladı

30 Mayıs 2023

 

Öğrencilerden Kepli Kutlama

 

Çankırı Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisinin yedinci yılında kış atölyelerine katılan öğrenciler, mezuniyet töreninde hem eğlendi hem de eğlendirdi.  Bir sezon boyunca farklı atölyelerde öğrendiklerini sergileyen çocukları, Esen çifti de yalnız bırakmadı.

 

Çankırı’da yaşayan çocukların ve ailelerinin büyük rağbet gösterdiği Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisinde gelenek bu yıl da devam etti. Atölye çalışmalarına katılan çocuklar,   geleneksel mezuniyet töreninde kep attı.  Belediye Sosyal Tesis konferans salonunda düzenlenen törene aileler de yoğun ilgi gösterdi. Çocuklardan oluşan koro, söylediği şarkılarla kulakların pasını silerken, enstrümanları ile sahne alan çocuklar yetenekleri ile göz doldurdu. Şiirler ve öğrencilerin kaleminden çıkan yazılar okundu, resim atölyesinde çalışılan resimler ise duvarları süsledi.

 

Büyük bir aile olduklarının altını çizen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı’daki bütün çalışmalarının gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Çankırı bırakmak için olduğunu söyleyerek “Bugün görüyoruz ki evlatlarımızın yetenekleri çok üst düzeyde. İnşallah bu fırsatları arttırarak çocuklarımıza daha güzel bir Akademi sunma peşindeyiz. Bugün İstanbul’un fethinin yıldönümü. Ben inanıyorum ki buradan nice Fatihler çıkacak. Hani derler ya ‘İcat çıkarmayın’ diye, bizim çocuklarımız icat çıkartıyor. Hiçbir kaygım yok, bu çocuklar geleceğin Türkiye’sine, Çankırı’sına yön verecek.” dedi.

 

Etkinliklerin sonunda Esen çifti, çocuklara başarı belgelerini takdim etti. Cüppeleri ile sahneye çıkan tüm öğrenciler, hep birlikte kep atarak eğlendi.