Çocuk Akademisi Atölye Çalışmalarına Başladı

Geri

Çocuk Akademisi Atölye Çalışmalarına Başladı

8 Ekim 2021

 

Çankırı Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisinde yeni dönem atölye çalışmaları başladı. Açılan 10 farklı atölyede toplam 198 çocuk, ders başı yaptı. Kaydı alınan öğrenciler, pandemi sebebi ile atölye çalışmalarına 10’ar kişilik guruplar halinde farklı zaman aralıklarında katıldı.

Abdülhalik Renda Mahallesi Devlet Bahçeli Parkı ve TCDD Açık Hava Müzesi içerisinde restore edilen binaya taşınan Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi, çocukları yeni mekânında ağırlamaya başladı. 4–13 yaş aralığındaki öğrenciler bilim, robot, müzik, İngilizce, Türkçe, Resim, Matematik ile bağlama, gitar ve piyano atölyelerinde eğlenerek öğrenme süreci ile tanıştı. Okul öncesi minikler ise atölye çalışmasının ilk haftasında sokak hayvanları için kurabiye yaptı.

Geniş yeşil alana sahip Akademi, pandemi koşullarına uygun olarak çocuklara açık alanda atölye çalışmalarına da imkân sağlıyor.  

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyleyerek pandemi sebebi ile kontenjanı sınırlı tuttuklarını belirtti.  İlgi gösteren herkese teşekkür eden Esen, “Ailelerimiz en kıymetlileri çocuklarını gönül rahatlığı ile bizlere emanet edebiliyor. Çankırı halkının güvenini kazanmaktan mutluyuz. Pandemi sürecine ve mekânın fiziki koşullarına uygun olarak öğrenci kabul ettik. Yoğun talep dolayısı ile çocuğunu kayıt ettiremeyen ailelerimizin kırgınlık yaşamasını istemeyiz. Her şey çocuklarımızın sağlığı ve konforu için.” dedi.