Çankırı’nın Yazma Çöreği ve Kesme Kadayıfı Tescillendi

Geri

Çankırı’nın Yazma Çöreği ve Kesme Kadayıfı Tescillendi

26 Ocak 2023

 

Gastronominin yükselen değerlerinden Çankırı, tescillenen yöresel ürünleri ile lezzetlerini tanıtıyor. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in 2019 yılı itibari ile hızlandırdığı çalışmalar neticesinde Çankırılı kadınların marifetli ellerinden çıkan yazma çöreği ve kesme kadayıfı da coğrafi işaretli ürünler arasında yerini aldı. Çankırı Belediyesinin tescillettiği yöresel ürün sayısı 13’ü buldu.

 

2017 yılına kadar tescilli yöresel ürünü bulunmayan on bir il arasında yer alan Çankırı, Başkan Esen’in girişimleri ile lezzet kültüründe yerini aldı. Yer Altı Tuz Şehri ile başlayan turizm ve kültür atağını Tuzfest ile taçlandıran Çankırı Belediyesi, yöresel mutfağının damak çatlatan lezzetlerini herkese açtı. Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuruda bulunan Çankırı Belediyesi, şehre özgü ‘Yazma Çöreği ve ‘Kesme Kadayıfı’ ürünlerine de coğrafi işaretini aldı. Belediyenin Çankırı adına tescillettiği ürün sayısı 13’e ulaştı.

 

Başkan Esen, her yerde Çankırı’nın adı ile anılacak ürünlerin tedarik zincirinin oluşturulması gerektiğine vurgu yaparak Yöresel Mutfak ve Kültür Evi’ni açmalarındaki en önemli unsurlardan birisinin lezzet turizmi yapan yerli ve yabancı turistlere Çankırı’ya ait yöresel ürünleri sunabilmek ve şehrin öne çıkan mutfağını tanıtabilmek olduğunu söyledi.