Çankırı’nın Tescilli Ürünlerine Talep Arttı

Geri

Çankırı’nın Tescilli Ürünlerine Talep Arttı

30 Ekim 2020

Çankırı halkı, tescillenen yöresel ürünlerine sahip çıkmaya başladı. Çankırı Belediyesi tarafından başvuru yapılarak Türk Patent ve Marka Kurumunun değerlendirmeleri sonucu coğrafi işaret ile tescillenen ve Çankırı’nın en önemli yöresel lezzetleri arasında yer alan Çankırı Yumurta Tatlısı, Çankırı Sarımsaklı Et Yemeği ile Çankırı Yoka (İnce) Ekmek Muskası yapan iş yerlerinin sayısı günden güne yaygınlaşıyor. Talebin fazla olduğu yöresel yemekler ise müşterilerin ilgisini çekiyor. Oluşturduğu komisyon tarafından tescillenen ürünler ile ilgili üretim, pazarlama, dağıtım ve satışında faaliyet gösteren işletmelere belirli periyotlarda denetim gerçekleştiren Belediye yetkilileri, corona virüs tedbirlerinin ardından kontrollü sosyal yaşama geçildiği süreçte Çankırı Yoka (İnce) Ekmek Muskası’nın üç işletmede 405 adet, Çankırı Yumurta Tatlısı’nın ise dört işletmede 2 bin 448 kg satıldığını ifade etti. İşletmelerde Çankırı Sarımsaklı Et Yemeği ile ilgili denetimlerin sürdüğü de bildirildi.