Çankırı’nın Tarihi Sokakları Aslına Uygun Yenileniyor

Geri

Çankırı’nın Tarihi Sokakları Aslına Uygun Yenileniyor

12 Temmuz 2023

 

Tarihi dokunun korunduğu alanlarda altyapı çalışmalarını tamamlayan Çankırı Belediyesi, üstyapı çalışmalarında sona geldi. Çalışmalar; Fikri Demirok Hamam Sokak, Tabakhane Sokak ve Uzunyol Caddesi’ni kapsayan bölgede yürütülüyor.

 

Eski Çankırı evlerinin bulunduğu alanlarda yapılan cephe iyileştirme ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarının ardından bölgenin alt ve üstyapısı da iyileştirildi. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerince içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon ve elektrik aydınlatma hatlarından oluşan altyapı tesisleri rehabilite edildikten sonra Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından üst yol kaplama çalışmaları başlatıldı. Bölgenin tarihi yapısına uygun olarak begonit taştan desenli yol, bazalt taştan ise tretuvar kaplamaları yapıldı. Ayrıca; Karataş Hamamı Tuz Rehabilitasyon Merkezi çevresinde otopark ve park alanları da düzenlendi.

 

Çalışmaların, 18-19-20 Ağustos’ta gerçekleştirilecek 2. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali’nden önce tamamlanarak halkın hizmetine açılacağı bildirildi.