Çankırı’nın Coğrafi İşaretli Ürün Sayısı Artıyor

Geri

Çankırı’nın Coğrafi İşaretli Ürün Sayısı Artıyor

22 Eylül 2022

Çankırı Belediyesi girişimleri ile Çankırı’nın yöresel yemek kültürü tescillenmeye devam ediyor. Lezzet kültürü ile farklılığını ortaya koyan Çankırı, yöresel marka değerini coğrafi işaret aldığı ürünler ile oluşturuyor. Son dönemde alınan Çankırı Cimcik Hamuru Çorbası, Çankırı Ehlibilir, Çankırı Hameyli Tatlısı ile tescillenen ürün sayısı her geçen gün artıyor. Tescillenen ürünlerin kalitesinin korunması için ürünleri yapan işletmelere denetimler de sürdürülüyor.

Çankırı Belediyesi, Türk Patent ve Marka Kurumuna yaptığı başvurular sonucu tescillettiği ürünlerin sayısı 10’u buldu. Çankırı Yumurta Tatlısı, Çankırı Sarımsaklı Et, Çankırı Yoka (İnce) Ekmek Muskası, Çankırı Tutmaç Çorbası, Çankırı Höşmerim Tatlısı, Çankırı Küpecik Peyniri ve Çankırı Pıhtı’nın ardından Çankırı Cimcik Hamuru Çorbası, Çankırı Ehlibilir ile Çankırı Hameyli Tatlısı da coğrafi işaretli ürünler arasında yerini aldı.

Ürünleri Çankırı Belediyesi Tarihi Çamaşırhane’de tanıtan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Bugün üç tane ürünümüze daha coğrafi işaret aldık. Toplamda on tane coğrafi işaretli ürünümüz oldu. Biliyorsunuz yirmi ürüne müracaat etmiştik. Şu anda ürünlerimiz, Çankırı’daki işletmelerimizde tercih edilen noktadalar, farkındalık yarattılar. Tuz Festivalimizde de şehrimize gelen misafirlerimize tescilli bu ürünlerimizi tattırdık. Çok büyük beğeni aldı. Günümüzde gastronomi turizm anlamında büyük bir kitle toplayan alan. Çankırı, yöresel üründe çok büyük bir yelpazeye sahip. İnşallah ilerleyen süreçte bunları gün yüzüne çıkartıp bu damak tadımızı gelecek nesillere aktararak Çankırı’ya büyük bir katkı sağlayacağız. Şimdiden hayırlı olsun. ” dedi.