Çankırı'dan Besni'ye Bilim Yarenliği

Geri

Çankırı'dan Besni'ye Bilim Yarenliği

4 Mayıs 2023

 

TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan "Çankırı'dan Besni'ye Bilim Yarenliği" projesi, Çankırı Belediyesi desteği ve Çankırı İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Adıyaman'ın Besni ilçesinde gerçekleştirildi. Çankırı’da her yıl düzenlenen Bilim Şenlikleri, öğretmenler aracılığı ile bu kez deprem bölgesine taşındı. Etkinlikler ilk gününde yüzlerce öğrenciye ulaştı.

 

TÜBİTAK 4007 Afet Bölgesi Özel Çağrısı Olan "Bilim Her Yerde" programı kapsamında hazırlanan proje, Çankırı Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi ile Çankırı İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan öğretmenler ve personeller tarafından hayata geçirildi.

 

Depremzede çocuklara yönelik düzenlenen ve çocuklara eğlenerek öğrenecekleri farklı bir ortam sunan "Çankırı'dan Besni'ye Bilim Yarenliği" etkinliklerine katılan öğrenciler, moral depolamaya başladı. Atölyelerde;  matematik, fen bilimleri, yabancı dil ve teknolojik çalışmaların yanı sıra zekâ oyunları ve bilim söyleşileri de yer alıyor. Proje kapsamında Besni’de kurulan stantlarda çocuklar üç gün boyunca Green Screen, Manyetik Fren, Ses Gücünü Görüyorum, Haydi Sende Web 2 Araçlarını Keşfet, Oyunlarla Elektrik, Yarışan Zihinler, Buzları Kıralım, Lingo Vocabulary Game, Sensör Sistemlerim ? 3D, Örgü Terapi, Mancınık, Suda Dans Eden Renkler, Drone, Rengârenk Bilim, Küçük Canlılar Yaşamımızda Atölyelerinde bilime dair keyifli etkinliklere katılacak.