Çankırı’da Yerli Malı Haftası Yöresel Ürünler ile Kutlandı

Geri

Çankırı’da Yerli Malı Haftası Yöresel Ürünler ile Kutlandı

14 Aralık 2023

 

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, çocuklar ile birlikte Yerli Malı Haftası’nı kutladı. Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesine gelen Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi öğrencileri, Yerli Malı Haftası’nda Çankırı’nın yöresel yemeklerini tanıttı. Yöresel ürünlere ait fotoğraflarla taç yapan öğrenciler, kendi yazdıkları manilerle de yerli tüketime dikkat çekti.

 

Çankırı’nın yöresel ürünleri, çocukların başına taç oldu. Çocuk Akademisi kış atölyesi çalışmaların katılan çocuklar, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’nı, yaşadıkları şehrin yerel lezzetleri ile kutladı. Çocuklar, kaya tuzundan tutmacına, kızılcık ekşisinden küpecik peynirine kadar Çankırı’nın birçok ürünü adına yazdıkları manileri arkadaşlarına okudu. Çocukların etkinliğine ailesi ile birlikte katılan Başkan Esen, her ürünün manisini coşku ile alkışladı. Esen, kutlamaların ardından çocuklara Belediyenin üretim atölyesinde üretilen toplardan hediye etti.

 

 

Kadınlardan Özel Kutlama

12-18 Aralık Yerli Malı Haftası kutlamaları Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde yapıldı. Tüm kursiyerler, yöresel ürünlerin bulunduğu sofrada buluştu. Kutlamaya Esen çifti de eşlik etti. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırılı kadınları tebrik ettiği konuşmasında “Tuz, su, şeker ve undan bu kadar çeşit üretebilen başka bir memleket yoktur.” şeklinde konuştu.