Çankırı’da Yeni Doğan Bebeklerin İlk Hediyesi Çankırı Belediyesinden

Çankırı’da Yeni Doğan Bebeklerin İlk Hediyesi Çankırı Belediyesinden

20 Ekim 2023

Çankırı Belediyesinin “Hilal Bebek” uygulaması devam ediyor. Çankırı’da yeni doğan bebeklerin kıyafet, anne çantası, biberon ve emzikten oluşan ilk hediyeleri belediye tarafından ailelere ulaştırılıyor.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in dört yıl önce göreve geldiğinde hayata geçirdiği ilk uygulamalardan olan “Hilal Bebek” uygulaması, bebek sahibi olan çiftleri sevindiriyor. Uygulama altında Hoş Geldin Küçük Hemşehrim sloganı ile hazırlanan bebek çantaları,  Çankırı’da doğum yapan annelere hediye ediliyor. Uygulamadan güzel dönüşler aldıklarını ve yeni bebek sahibi olan ailelerin heyecanlarına ortak olduklarını belirten Başkan Esen, “Doğum ile ilgili ilk verileri Sağlık Bakanlığı üzerinden alabiliyorduk, fakat Kişisel Verilerin Korunması Hakkındaki Kanunun çıkması ile birlikte o dönem bu bilgilere net olarak ulaşamadık. Hastanelerimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde, şehrimizdeki doğumhanelerimizde dünyaya gelen bebeklerin sayısı tarafımıza yeniden bildirilmeye başlandı. Günlük olarak aldığımız sayı ve bebeğin cinsiyetine göre Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesindeki Sosyal Hizmet Birimizde görevli arkadaşlarımız, bebeklerimizin ilk hediyelerini ailelerine ulaştırıyor. Biz de yeni hemşehrilerimiz ile tanıştığımız için mutlu oluyoruz.” dedi.

Esen, yeni doğum yapmış bir anneyi de arayarak aileye hayırlı olsun dileklerini iletti.