Çankırı’da Ulu Çınarlar Sosyal Hayata Bir Tık ile Yakınlaşacak

Geri

Çankırı’da Ulu Çınarlar Sosyal Hayata Bir Tık ile Yakınlaşacak

13 Şubat 2024

 

Çankırı Belediyesinin projelendirdiği “Ulu Çınarlar ile Sosyal Hayata Katılım Projesi” hayata geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Çankırı Valiliğinin de destek verdiği proje,  65 yaş üstü ve refakatçisi bulunmayan yaşlılara gündelik hayatta ihtiyaç duydukları sosyal ve destek hizmetleri içeriyor. Çankırı Belediyesinin proje kapsamına giren vatandaşlar, Belediye tarafından oluşturulan çağrı merkezinden alacakları destek ile sosyal hayata bir tık ile yakınlaşıyor.

 

Çankırı Belediyesi Sosyal Tesis’te düzenlenen proje toplantısına Çankırı’da yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlar ile projeye gönüllü olarak destek verecek kişiler katıldı. İlginin yoğun olduğu programda açılış konuşması yapan Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Ben büyüklerimden duyduklarımla büyüdüm, benim çocuklarım da öyle büyüdü. İnşallah bu ataerkil yapı devam eder.  Biz her zaman bereketin büyüklerde olduğuna inanıyoruz. Daha yaşanabilir ve kaliteli bir şehir yapma adına, gençlerimiz bu şehirde kalsın diye elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah bizden sonra gelecek nesiller de anneanneleri, babaanneleri dedeleri ile birlikte büyürler. En büyük kitap sizlersiniz. Siz ulu çınarları güzel yaşatmak boynumuzun borcu.” dedi. Program sonunda Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar ve Başkan Esen, programa katılan büyüklerinin hatırını sorarak ellerini öptü.

 

Proje kapsamında verilecek destekler arasında; kuaför ve berber hizmeti, hastaneden randevu alımı, hastane randevusuna giderken refakatçi desteği, banka, market, pazar ve eczane işlemlerini yapabilmek için ulaşım desteği, evde tansiyon ve şeker ölçümü, talep halinde psikolojik destek hizmeti, yemek yapmakta zorlanan büyüklerimiz için günde bir defa sıcak yemek dağıtımı ile sosyal faaliyetler kapsamında ise bazı kurslar ve dijital hayata uyum konferansları yer alıyor.