Çankırı’da Semt Pazarları İki Hafta Boyunca Cumartesi Günü Kurulacak

Çankırı’da Semt Pazarları İki Hafta Boyunca Cumartesi Günü Kurulacak

21 Mayıs 2021

Tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazar yerlerinin açık olacağı bildirildi. Bu kapsamda Çankırı’da Aksu Mahallesi’nde kurulan Pazar Pazarı ile Buğday Pazarı Mahallesi’nde kurulan Çarşamba Pazarı, iki hafta boyunca Cumartesi günleri kendi yerlerinde kurulacak. Pazar yerlerinde temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek. Vatandaşların yaş sebze/meyve ve fide ihtiyaçlarını temin etmek amacı ile ikametlerine en yakın pazar alanlarına gidip gelebilmelerine izin verilecek. Valilik koordinasyonunda gerçekleştirilecek denetimlerde Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri de mesai yapacak. Pazar alanında sosyal mesafe, maske, hijyen, giriş çıkışlar ve yoğunluk kontrol edilecek. Pazar alanlarında çöp toplama, hijyen ve dezenfeksiyon çalışmaları da Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilecek.