Çankırı’da Kamu Personeline Coğrafi Bilgi Sistemleri Eğitimi Başladı

Çankırı’da Kamu Personeline Coğrafi Bilgi Sistemleri Eğitimi Başladı

4 Nisan 2011

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nce hazırlanan ve AB ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı Kapsamında finanse edilen “Çankırı ve Sinop İllerinde Bilgi Teknolojileri için Hayat Boyu Öğrenme Stratejisi Projesi” start aldı.

Çankırı ve Sinop Belediyelerinin de ortak olarak katıldığı projede Coğrafi Bilgi Sistemleri (GIS) uygulamalarını kullanabilecek nitelikte insan kaynağı oluşturulması için Çankırı Belediyesi ve diğer kamu kuruluşlarında görev yapan 11 kamu personelinin eğitimlerine, Belediye binasının 4. katında oluşturulan Bilgi Teknolojileri Merkezi’nde 5 Ocak 2011 Çarşamba günü itibariyle başlandı. ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Düzgün liderliğindeki proje ekibi ile ODTÜ Araştırma Görevlisi ve Proje Eğitmenleri Kıvanç Ertuğay ve Serkan Kemeç tarafından verilen eğitimlerin ikinci etabına ise 18-35 yaş grubuna dahil işsiz gençler katılabilecek. Kurs süresince günlük 8 EURO harçlık alacak olan kursiyerlere kurs bitiminde ODTÜ tarafından Coğrafi Bilgi Sistemleri Eğitim Katılım Belgesi verilecek. 20 kursiyerin eğitileceği kurslara katılım için bugüne kadar Beyaz Masaya 169 genç başvuruda bulundu. 14 Ocak 2011 Cuma günü akşamına kadar devam edecek başvuruların ardından oluşturulan bir komisyon tarafından kursiyerlerin seçimi yapılacak ve akabinde de kurslar başlayacak. Kursiyer adayları başvuru formu ve detaylı bilgiye www.cbshabos.org adresinden de ulaşabiliyorlar. ODTÜ’nün deneyimli ekibince verilecek kurs sonunda kursiyerlerin bilişim sektöründe istihdam edilebilecek kapasiteye ulaşabileceği belirtiliyor.