Çankırı’da Kadınlar Ata’nın Huzurunda Toplandı

Geri

Çankırı’da Kadınlar Ata’nın Huzurunda Toplandı

9 Mart 2022

 

Çankırı’da kadınlar 8 Mart Dünya kadınlar Günü dolayısı ile Türk kadınını tüm dünyaya örnek olacak şekilde sosyal ve siyasal hayatta hak ettiği yere kavuşturan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda toplandı. Kucaklama Taşı mevkiinden bando eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştiren kadınlar, şehir merkezindeki Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi.

Çankırılı kadınlar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ellerindeki Türk bayrakları ile “Aydın Bir Türk Kadınıyım” şarkısına eşlik etti. Törende kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in eşi Betül Esen, kadın vurgusu yaptığı konuşmasında, “Adımız, mesleğimiz, dinimiz, dilimiz ne olursa olsun biz her yerdeyiz. Ve bizim kabul edilmesi gereken bir ismimiz var: Kadın. Kadın, ne erkeğin gerisinde ne de erkeğin ilerisinde. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de öngördüğü gibi hep yan yana, aynı hizada, aynı haklarla… Bu açıdan Türk kadınını yücelten bir dünya lideri olan Ata’mızın huzurunda olmak gurur veriyor bizlere. Onun da söylediği gibi “Kadınlarını geri bırakan toplum, geride kalmaya mahkûmdur.” dedi. Esen, tüm kadınlara şiddetin, tacizin, emek hırsızlığının, hak ihlallerinin konuşulmadığı, dili ve vicdanı sevgiden geçen bir dünya diledi.

Vali Abdullah Ayaz’ın eşi Melike Ayaz ise yaptığı konuşmada tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Kutlama töreni kadınların, bando eşliğinde halay çekmesi ile son buldu.