Çankırı'da İtfaiye Haftası Kutlamaları Başladı

Geri

Çankırı'da İtfaiye Haftası Kutlamaları Başladı

25 Eylül 2023

 

İtfaiye Haftası Kutlamaları Kortej Geçişi ile Başladı

Çankırı’da İtfaiye Haftası etkinlikleri kortej geçişi ile başladı. Çankırı İtfaiyesi, sirenleri bu kez kutlama için çaldı. İtfaiye erleri, Türk İtfaiye Teşkilatının kuruluş yıldönümünü kutladı. Sirenler eşliğinde şehir turu atan itfaiyecilerin kortejini vatandaşlar da ilgi ile izledi.

 

İtfaiye Haftası Töreni Yeni Binada Yapıldı

Yeni itfaiye binası, İtfaiye Haftası kutlamalarına ev sahipliği yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, “İtfaiyeci Duası” ile son buldu. Yeni itfaiye binasında düzenlenen törene, Vali M. Fırat Taşolar beraberinde kent protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çankırı İtfaiyesinin teknik araç ve malzeme donanımı, tecrübeli ve profesyonel ekibi, başarısı ile öngörülen standartlarını yakalayabildiğini ve ülkemizin örnek teşkilatlarından birisi olmayı başardığını söyleyen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “İtfaiye ekiplerimizi gerekli tüm teçhizatla donanmış ve günün teknolojik imkânlarından en üst düzeyde faydalanan bir ekip haline getirmeye var gücümüzle devam ediyoruz.” diyerek tüm itfaiyecilerin İtfaiye Haftası’nı kutladı.

İtfaiyecilerin arama ve kurtarma olaylarına müdahale için halatla iniş ve iple kayış, trafik kazalarına müdahale için yanan araçtan kurtarma ve araç kesme tatbikatları ise büyük alkış aldı. Katılımcılara sinevizyon gösterisi ile itfaiyecilik mesleği hakkında bilgiler verildi. Çocukların İtfaiye Haftası için yaptığı resim sergisi de büyük ilgi gördü.

 

Esen, İtfaiyecilere Böyle Seslendi: “Sizlerle İftihar Ediyorum”

Başkan Esen, ayrıca, Kahramanmaraş depreminde gösterdiği çalışma ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı” ile ödüllendirilen Çankırı İtfaiyesinin tüm personeli ile iftihar ettiğini vurguladı.