Çankırı’da Depremzede Çocuklar Çocuk Akademisinde Moral Buluyor

Geri

Çankırı’da Depremzede Çocuklar Çocuk Akademisinde Moral Buluyor

16 Şubat 2023

Çankırı Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi atölyelerini depremzede çocuklara açtı. Çankırı’ya deprem bölgesinden gönderilen ailelerin çocuklarına, akranları ile birlikte vakit geçirebilecekleri bir ortam sunulurken uygulamalı atölye çalışmaları ile moral ve motivasyon desteği sağlandı.

 

Dünya gündemine oturan 6 Şubat depreminin ardından deprem bölgesinde hayatta kalan vatandaşların durumları iyileştirilmeye çalışılıyor. Tüm ülkenin seferber olduğu vatandaşlar, farklı illerdeki yurtlara ve evlere yerleştiriliyor. Çankırı’da “Misafir Değil, Başımızın Tacısınız” diyerek karşılanan depremzedelerin maddi ve manevi tüm ihtiyaçları için Çankırı halkı ortak hareket etmeye devam ediyor.

 

Vatandaşları karşılayan Çankırı Belediyesi, özellikle çocukların kendilerini evlerinde gibi hissetmelerini sağlamak, zor günlerin ardından hayata uyumlarını desteklemek için harekete geçti. Çocukları kaldıkları yerden servis ile alarak Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisinde akranları ile birlikte atölye çalışmalarına katılmalarını sağladı. 4-11 yaş aralığındaki çocukların, öğretmenler eşliğinde gerçekleştirdikleri eğlenceli ve öğretici etkinlikler ile yaşadıkları korkuyu atlatmaları ve sosyalleşmeleri amaçlanıyor. Atölye çalışmalarını depremzede çocukların aileleri de takip edebiliyor.

 

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, depremden etkilenen çocuklara yaşlarına ve beklentilerine uygun bir ortam sağlamaya gayret ettiklerini belirterek çocukların deprem fikrinden bir an önce uzaklaşmalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi. “Çocuklarımızın oyunlar, oyuncaklar ve bilgilendirici farklı etkinlikler ile mutlu bir gün geçirmelerini sağlıyoruz. Hiçbirisi de şehrimizde misafir değil, ev sahibidir. Burada oldukları sürece mutlu ve huzurlu olmaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Çankırı halkı da bu konuda hassasiyetini gösteriyor. Hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Çocuk Akademisine gelen öğrencilerimizin velileri de depremzede çocuklarımızın okul çantalarını hazırladılar. Hiçbir çocuk kendi evladımızdan farklı değil. Velilerimize de güzel gönülleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Allah’ın izni ile bu zor günlerin üstesinden hep birlikte geleceğiz.” dedi.

 

Depremzede aileler ise çocuklarına ve kendilerine Çankırı halkının gösterdiği ilgi ve sevgiden memnun olduklarını belirtti.