Çankırı’da Belediye Hizmetleri Depremzedelere Ücretsiz

Geri

Çankırı’da Belediye Hizmetleri Depremzedelere Ücretsiz

16 Şubat 2023

Çankırı Belediyesi, deprem bölgesinden Çankırı’ya gelen depremzedeleri en iyi şekilde ağırlamak için harekete geçti. Çocuklara yönelik birçok faaliyet yürüten Belediye, yetişkinlerin de belediye hizmetlerinden ücretsiz faydalanacağını açıkladı.

 

Deprem bölgesini ziyaret eden Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı’ya gelen depremzedelerin hayatını kolaylaştıracak uygulamaların talimatını verdi. Su, ulaşım, nikâh hizmetleri ile tarihi mekânların giriş ücretleri gibi Belediye hizmetleri arasında yer alan hizmetler depremzedelere ücretsiz olarak verilecek. Vatandaşlar, uygulamalardan depremzede olduklarına dair belge ile faydalanabilecek.

 

Başkan Esen, “Deprem sonrasında Çankırı’dan destek vermek için yardım kampanyalarımızı sağlıklı bir şekilde yürüttük, yardım çalışmalarımız devam ediyor. Şu an deprem bölgesinde yaralılarımızın yanındayız. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz, ama her zaman birbirini kalkındıran bir millet olduk. Türk milletinin dayanışması, birlik ve beraberliği depremden daha güçlüdür. Şehrimize gelen depremzede kardeşlerimiz bize emanet. Misafirlerimiz değil, başımızın tacı onlar. Belediye hizmetlerimizden ücretsiz faydalanmaları için gerekli çalışmalarımızı başlattık. Bu yarayı birlikte saracağız ve birlikte iyileşeceğiz. Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza da acilen şifa diliyorum. Allah, böyle büyük bir afet ile bizleri bir daha sınamasın.” dedi.