Çankırı’da Ara Tatil Festival Havasında

Geri

Çankırı’da Ara Tatil Festival Havasında

25 Ocak 2024

 

Çankırı Belediyesi, ara tatilin başlamasın ile birlikte çocukların gönüllerince eğlenip keyifli vakit geçireceği bir program hazırladı. Kış Müzikali ile eğlenceli bir tatile giriş yapan çocuklar, el beceri etkinlikleri, deneysel denemeler, masal anlatımları, tiyatro ve kültürel geziler ile birçok sürpriz ile karşılaşmaya devam ediyor. İki haftaya yayılan etkinlikler, özellikle aile katılımları ile dikkat çekiyor.

 

Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi, ara tatilde tüm atölyelerini Çankırı’da yaşayan çocuklara açtı. Uygulamalı kış atölyeleri, FSM binasından çıkarak Çankırı’nın konferans salonlarına, tarihi ve turistik mekânlarına taştı.

 

 

Minik Eller Suya Sabuna Dokundu

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Kış Müzikalinin ardından çocuklar, aileleri ile birlikte Tarihi Çamaşırhane’de sabun yapımına katıldı. Deneysel çalışma ile sabun yapımının tüm aşamaları uygulamalı olarak öğrenen çocuklar,  minik elleri ile ilk doğal sabunlarını üretti. Katılımın yüksek olduğu etkinlik sonunda herkes yaptığı sabunları evine götürdü.

 

 

Sıra Dışı Bir Etkinlik: Mors Alfabesinden Bileklik

Ferit Akalın Radyo ve İletişim Evi’nde ise mors alfabeli bileklik ve anı kartları hazırlama etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan çocuklar, hem tarihi mekânı gezerek bilgi aldı hem de sevdiklerine mors alfabesi kullanılarak sıra dışı bir bileklik yaptı.

 

 

“Bir Masal Anlat Bana”

Masal anlatma geleneğinin gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçlayan Çankırı Belediyesi, Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi’nde masal anlatımı etkinliği gerçekleştirdi. “Bir Masal Anlat Bana” etkinliğinde bir araya gelen çocuklar,  masal anlatıcısını pür dikkat dinledi.

 

 

“Amacımız; Çocuklarımıza Zamanın Verimli Kullanılacağını Öğretmektir”

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, ara tatili Çankırı’da geçirecek çocuklar için öğretici ve eğlendirici program düzenlediklerini söyledi. Başkan Esen, “Etkinliklerimizin temel amacı çocuklarımızı eğlenceli bir tatil ile buluşturmanın yanı sıra sanal âlemden bir nebze olsun uzaklaştırarak farklı etkinlikler ve akranları ile zamanın verimli kullanılacağını öğretmektir. Programımızı aile katılımlı yapmamızın sebebi de büyüdüklerinde yavrularımıza bu keyifli vakitleri, sevdikleri ile birlikte geçirdiklerini hatırlamalarını sağlamaktır. Tüm çocuklarımızı ücretsiz etkinliklerimize davet ediyor, güzel bir tatil geçirmelerini diliyorum.” dedi.

 

 

Çocuklar Tatil Hediyesi Olarak Ilgaz’da Eğlendi

Başka Esen, tatil hediyesi olarak çocukları Ilgaz’a gönderdi. Ilgaz Yıldıztepe’de karın keyfini çıkaran çocuklar, gün boyunca gönüllerince eğlendi.