Çankırı Tanıtım Günleri Başladı

Geri

Çankırı Tanıtım Günleri Başladı

21 Ekim 2022

 

Tuz Terapi Merkezine Yoğun İlgi

Çankırı Belediyesinin desteği ile bu yıl 4.sü düzenlenen Çankırı Tanıtım Günleri, İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı’nda başladı. Çankırı’nın zengin tarihi ve kültürü ile damak çatlatan yöresel ürünleri ziyaretçiler ile buluştu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Çankırı Tanıtım Günlerinde Çankırı Belediyesinin oluşturduğu Tuz Terapi Merkezi yoğun ilgi gördü.

 

Çankırı’nın tarihi, kültürü, sanatı, yöresel kıyafetleri ve eşsiz lezzetleri İstanbul’a taşındı.  Çankırı’nın tanıtımının yapıldığı Maltepe Etkinlik Alanı ziyaretçi akınına uğradı.



Açılış programında konuşan Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, İstanbul’daki hemşehrileri ile buluşmaktan ve tüm ziyaretçilere Çankırı’yı anlatmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Programda emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Esen, “Belediyemiz, Valiliğimiz, ilçe belediyelerimiz ve federasyonumuz ile birlikte ortak hareket ederek şehrimizi İstanbul’da tanıtıyoruz. Görülmeye değer bir şehrin mensuplarıyız. Bu gururu, güzellikleri başka vatandaşlarımızla da buluşturmak istedik. Stantlarımızda misafirlerimizi ağırlıyor, şehrimizi ve değerlerimizi anlatıyoruz. Çankırı’nın güzelliklerini bu alana sığdırmak mümkün olmadı, bu yüzden herkesi Anadolu’nun nazarlığı kadim şehrimizi görmeye şehrimize görmeye davet ediyoruz.” dedi.

 

Çankırı Belediyesi Standında Yer Altı Tuz Şehri Öne Çıktı

Diğer stantları tek tek gezen Başkan Esen, Çankırı’ya özgü tanıtımların yapıldığı fuarda Çankırı’da turizmin lokomotifi haline getirmek için çalıştıkları Yer Altı Tuz Şehri’ni öne çıkardı. Tuz ile kaplanan ve terapi merkezi haline getirilen alanda ziyaretçiler çıplak ayak ile tuzun üzerinde stres attı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği terapi merkezi, etkinlik alanının gözdesi oldu.

Çankırı Tanıtım Günleri,  dört gün boyunca konserler ve çeşitli etkinlikler ile devam edecek.